Vårterminen 2022

Seasonal Yinyoga i Storvreta

Måndag 13/6 kl 18.30-20.00 (anmäl dig senast 9/6)
Måndag 20/6 kl 18.15-19.45 (anmäl dig senast 16/6)

Två tillfällen att utforska Seasonal yinyoga. Kostnad 190 kr/gång. Du kan anmäla dig till ett tillfälle eller båda. Observera att det är olika tid de olika datumen.
För att delta kommer du behöva ha med dig flera tillbehör eftersom vi använder oss av det i yinyogan för att stötta upp kroppen. 

Plats: Kvarterslokalen Vintergatsvägen 53 i Storvreta
Anmäl dig via mail.

Länk till evenemang på Facebook:
https://fb.me/e/1TZfeMxYu

I Seasonal yinyoga anpassas yogan efter årstiderna. Vi människor är en del av naturen och våra behov skiftar i relation till årstiderna. Seasonal yinyoga är utformad för att stötta upp både den fysiska kroppen och sinnet under respektive årstid, skapa harmoni och stödja oss på ett naturligt sätt. Vi arbetar med att skapa balans i och stärka de organ som är kopplade till respektive årstid. Vi fokuserar också på tillhörande energibanor (meridianer) i kroppen, arbetar med att skapa balans, släppa på stagnation och blockeringar för att få ett mer fritt flöde i kroppen.

Yinyoga är en lugn, meditativ form av yoga där vi vilar in i positionerna och tar stöd av tillbehör (filtar, kuddar, bolster) för att stötta upp kroppen. Vi håller positionerna en längre tid, vanligtvis 2-4 minuter, och kommer på så vis in i en stretch där vi kan släppa på djupt liggande stress och både fysiska och mentala spänningar, öka flexibiliteten och rörligheten. Yogaklassen avslutas med yoga Nidra, som kortfattat uttrycks som ”yogisk sömn”, en stund där kroppen får vara i djup vila men sinnet förbli vaket.


Måndagsyoga i Storvreta, kortkurs april-maj

Måndagar: 25/4-30/5 kl 18.30-19.45. 6 ggr
Kostnad: 1050 kronor
Anmälan: Senast 20/4 till maria@mariasyogastund.se. Uppge namn och fakturaadress.
Plats: Vintergatsvägen 53, Storvreta

Länk till evenemang på Facebook:
https://fb.me/e/2qnZ7ZnJn


Denna yoga har MediYoga som bas, och fungerar mycket bra vid bland annat stress. Den passar dig som önskar få in mer lugn och harmoni i tillvaron och vill jobba med att skapa en mer behaglig balans i livet.
Yogan utförs till största delen sittande på yogamatta eller på stol, delar av passet liggande. Alla moment går att anpassa så de passar just dig utifrån dina förutsättningar. Inga förkunskaper behövs.
Kärnan i MediYoga är att skapa balans i kroppen: fysiskt, emotionellt och mentalt. MediYoga stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem. MediYogan bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. Det är en yogaform med fokus på hela människan, både på det fysiologiska och på människan som energivarelse. Denna yoga har MediYoga som bas, men vi kliver något utanför det exakta recept som är för att yogan ska få kallas just MediYoga. Olika tekniker ingår (fysiska postitioner, handpostioner, mantran, avslappning och meditation bland annat) som tillsammans bidrar till helhetsupplevelsen.

Vi håller till i kvarterslokalen på Vintergatsvägen 53. Inspelad online-möjlighet att ta igen missat pass kommer att finnas på Youtube. Du kommer således att ta tillgång till yogan att utföra flera gånger i veckan om du önskar.

Covid-19-information
Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller. Information kring denna kurs kan således komma att behöva justeras vid behov.Minikurs i Sensing Yoga tisdagar

Tisdagar kl 9.00-10.15 17/5-7/6, 4 tillfällen

Plats: Vintergatsvägen 53 i Storvreta
Kostnad: 660 kronor

Anmälan: Anmäl dig via mail senast 10/5


Sensing Yoga är en mjuk och skonsam yogaform. Yogaformen baseras på rörelser som vi naturligt är ämnade att göra. Tänket i Sensing Yoga utgår från hur små barn rör sig, hur djur och naturfolk rör sig. Det mest naturliga, egentligen självklara rörelserna som egentligen finns med oss i våra kroppar redan när vi föds, men genom livet lär vi om och glömmer ofta bort det mest naturliga och självklara. Sensing Yoga är alltid på din kropps villkor och det läggs också stort fokus på det i varje klass. Att vända sin uppmärksamhet inåt och uppleva inifrån och ut, att hela tiden utföra yogan på det sätt som upplevs rätt i din kropp.

I Sensing Yogan kommer vi åt bindväven i kroppen. Genom stillastittande, trauman, inaktivitet blir vi stela i olika delar av kroppen och det gör att bindväven blir stel, torr och orörlig. Genom mjuka rörelser börjar vi återfå full funktion i vår bindväv och i vår kropp. Bindväven återfuktas, blir mjuk och följsam och kroppen börjar sakta och säkert återfå sitt naturliga rörelsemönster. Genom rörelserna får vi igång flödet i kroppen, vi kommer åt låsningar, spänningar och blockeringar och kommer sakta och säkert närmare full funktion i kroppen. Genom Sensing Yogan påverkas också vår vagusnerv som är viktig i självregleringen och i att kunna hantera stress och trauman bättre.  

Yogan innehåller både mjuka flödande rörelser och lite mer terapeutiska rörelser som mer direkt går in på specifika delar av kroppen. När vi återtar de mer naturliga rörelsemönstret genom yogan hjälper det oss att komma tillbaka snabbara efter eventuella skador. Det hjälper till att rätta till obalanser i kroppen som uppkommit efter mycket stillasittande, monotona rörelser eller annat vi varit med om. Länk till event på Facebook:

https://fb.me/e/4TZf10aTg


Prova yoga

I mån av plats går det bra att komma till pågående yogakurs i  för att prova enstaka tillfälle. Kontakta mig om du önskar göra det.


Höstterminen 2022

Sensing Yoga i Storvreta måndagar

Måndagar: 22/8-24/10 kl. 18.30-19.45 (10 ggr)
Plats: Kvarterslokalen på Vintergatsvägen 53, Storvreta.
Kostnad: 1750 kronor
Anmälan: Via mail maria@mariasyogastund.se senast 17/8

Länk till evenamang på Facebook: https://fb.me/e/2xEiYrXO3

Sensing Yoga i Storvreta tisdagar

Sensing Yoga Tisdagar: 16/8-29/11 kl 9.00-10.15 (15 gånger, uppehåll vecka 44)
Plats: Kvarterslokalen, Vintergatsvägen 53 i Storvreta
Kostnad: 2625 kronor (säg till om du önskar dela upp betalningen)

Boka tidigt-pris: 2475 kronor om du anmäler dig senast 26/6.
Länk till evenemang på Facebook: https://fb.me/e/5NLLFzd3Z


Yoga online vt 2022

Vill du yoga hemma med hjälp av förinspelat material?

För enbart 350 kronor får du tillgång till inspelat material: fem mediyogaklasser (varav en med fokus att fungera bra särskilt vid stress och utmattning), yoga nidra, djupavslappning, meditationer och lite kortare teknikgenomgångar. Allt material finns på youtube och du kan titta när du vill och hur ofta du vill till och med maj ut. Om du går kurs på plats med mig under vårterminen betalar du enbart 200 kronor för online-paketet.

Maila maria@mariasyogastund.se för att ta del av detta erbjudande.

Praktisk information yoga i Storvreta

Plats

Kvarterslokalen på Vintergatsvägen 53, Storvreta

Några parkeringsplatser finns bredvid lokalen. Buss 115, hållplats Vintergatsvägen.


Anmälan och betalning

Anmäl dig till: maria@mariasyogastund.se

Anmälan är bindande eftersom det är begränsat antal platser

Jag skickar ut faktura för kursen när du fått bekräftat att plats finns. Betalning önskas via bankgiro.

Förhinder och ta igen, Yoga online

Skicka ett mail  vid förhinder. Om jag blir sjuk vid något tillfälle förlänger jag terminen på samma veckodag samma tid. Missat tillfälle kan  tas igen online på youtube.  Du som går yogakurs hos mig får tillgång till passet online och kan göra det hemma när det passar dig. Möjlighet till att ta igen missat pass finns således att göra när du vill och flera gånger i veckan.

Inför passet

Yoga gärna i sköna kläder som känns bekväma att röra dig i

Ta med yogamatta och filt till vilan

Undvik att äta en större måltid timmarna innan passet

Sätt telefonen på ljudlös och utan vibration under passet så att vi alla får en skön ostörd yogastund

Respektera tystnaden under passet

Praktisera yogan utifrån din kropp och dina egna förutsättningar
Vänligen kom till klassen i tid så vi kan starta på utsatt tid.