Onlinekurs Sensing Yoga 

Förinspelade klasser i Sensing Yoga som ett paket. Du får tillgång till klasserna tom maj 2024! Kostnad 475 kronor. För dig som går kurs med mig på plats under vårterminen är priset endast 200 kr! Du beställer paketet via mail till maria@mariasyogastund.se. Meddela fakturaadress i samband med anmälan.

Online-paketet innehåller 9 stycken inspelade Sensing Yogaklasser i varierande längd. Du får tillgång till klasserna och kan göra dem hur ofta du vill till och med maj 2024!
Innehåll: -4 st ca timmes-långa yogaklasser för hela kroppen.
-”Hållen” –en stående 20-minuterssekvens för att hitta kontakt med sin inre avslappnade hållningskedja och träna sig i att släppa på stress och spänningar i de ytliga musklerna.
-En kortare sekvens för att släppa på stress och spänningar och återända med ny energi.
-En vilsam, mer stilla stund att landa i sig själv, hitta kontakten och närvaron i kroppen.
-En somatisk klass för höfterna.
-En 40-minuters yogaklass


Vårterminen 2023

Vårterminens kurser i Storvreta i Sensing Yoga. Kan du inte vara med från start? I mån av plats går det att ansluta till pågående kurs och då enbart betala för resterande gånger av terminen.

Sensing Yoga i Storvreta tisdagar

Tisdagar kl 9.00 -10.15

10/1-16/5 (17 gånger, uppehåll vecka 8 och 14)

Boka-tidigt-pris vid bokning senast 19/12: 2800 kr

Ordinarie pris 2975 kr (anmäl dig senast 5/1) 
Meddela mig om du behöver dela upp betalningen!

Plats: Kvarterslokalen, Vintergatsvägen 53Sensing Yoga i Storvreta måndagar

Måndagar kl 18.30-19.45

16/1-27/3 (10 ggr, uppehåll vecka 8)

Boka-tidigt-pris vid bokning senast 19/12: 1800 kr

Ordinarie pris 1950 kr (anmäl dig senast 12/1)

Plats: Kvarterslokalen, Vintergatsvägen 53


Sensing Yoga i Storvreta måndagar

period 2

Måndagar kl 18.30-19.45
17/4-29/5 (6 gånger, uppehåll 1 maj)
Plats: Kvarterslokalen, Vintergatsvägen 53

Kort om Sensing Yoga

Sensing Yoga är en mjuk och skonsam yogaform. Yogaformen baseras på rörelser som vi naturligt är ämnade att göra. Tänket i Sensing Yoga utgår från hur små barn rör sig, hur djur och naturfolk rör sig. Det är naturliga, självklara rörelser som finns med oss i våra kroppar redan när vi föds, men genom livet lär vi om och glömmer ofta bort det mest naturliga och självklara. Sensing Yoga är alltid på din kropps villkor och det läggs också stort fokus på det i varje klass. Att vända sin uppmärksamhet inåt och uppleva inifrån och ut, att hela tiden utföra yogan på det sätt som upplevs rätt i din kropp.

I Sensing Yogan kommer vi åt bindväven i kroppen. Genom stillastittande, trauman, inaktivitet blir vi stela i olika delar av kroppen och det gör att bindväven blir stel, torr och orörlig. Genom mjuka rörelser börjar vi återfå full funktion i vår bindväv och i vår kropp. Bindväven återfuktas, blir mjuk och följsam och kroppen börjar sakta och säkert återfå sitt naturliga rörelsemönster. Genom rörelserna får vi igång flödet i kroppen, vi kommer åt låsningar, spänningar och blockeringar och kommer sakta och säkert närmare full funktion i kroppen. Genom Sensing Yogan påverkas också vår vagusnerv som är viktig i självregleringen och i att kunna hantera stress och trauman bättre.  

Yogan innehåller både mjuka flödande rörelser och lite mer terapeutiska rörelser som mer direkt går in på specifika delar av kroppen. När vi återtar de mer naturliga rörelsemönstret genom yogan hjälper det oss att komma tillbaka snabbara efter eventuella skador. Det hjälper till att rätta till obalanser i kroppen som uppkommit efter mycket stillasittande, monotona rörelser eller annat vi varit med om.


Du är självklart välkommen att kontakta mig om du har ytterligare funderingar om yogan. Du som går kurs i Sensing Yoga kommer få tillgång till inspelat material ifall du önskar göra yogan på egen hand mellan träffarna.


Sensing Yoga, Uppsala Yogaskola

Under vårtterminen kommer du kunna delta på Sensing Yoga med mig på Uppsala Yogaskola.
Period 1:
Tisdagar 10/1- 21/3 kl 17.30-18.45, (uppehåll v 8) 10 tillfällen
Period 2:
Tisdagar 28/3-30/5 kl 17.30-18.45 (uppehåll v 14) 9 tillfällen
Anmälan och information på Uppsala Yogaskolas hemsida: https://uppsalayogaskola.se/


Onlinekurs "Vinterns yinyoga"

Välkommen att ta del av ”Vinterns yinyoga” som ett digitalt paket där du får tillgång till förinspelat material som syftar till att stärka både kropp och sinne under vintern.

Online-paketet innehåller följande inspelningar:

-4 yogaklasser i varierande längd- En klass för mod, En klass för stillhet och ett par kortare yogaklasser för återhämtning och påfyllning av energi.

-En stund att landa i andetaget

-Vinterns Yoga Nidra (”yogisk sömn”)

-Guidad djupavslappning

-Ett par kortare informationsfilmer om yinyoga och ”Sankalpa” som är en del av Yoga Nidra

Paketet kostar 475 kronor och betalas via bankgiro. Du får tillgång till alla inspelningar från att din betalning är registrerad till och med hela 2023.

Vintern är en tid där det är bra för oss att vända uppmärksamheten inåt. En tid då det stärker oss om vi skapar utrymme för återhämtning, stillhet och tid för reflektion. I Seasonal Yinyoga anpassas yogan efter årstiderna utifrån tänket att våra behov skiftar relaterat till årstiden.

Yinyoga är en lugn, meditativ form av yoga där kroppen får vila in i positionerna med stöd av olika tillbehör (filtar, kuddar, bolster) och på så vis kunna nå en djup avslappning. V i stannar lite längre i varje position, (upp till flera minuter), och kommer på så vis in i en stretch där vi kan släppa på djupt liggande stress och spänningar, öka flexibiliteten och rörligheten.

Låter det intressant? Maila din beställning till maria@mariasyogastund.se. Meddela samtidigt vilken adress som ska stå på fakturan.Prova yoga

I mån av plats går det bra att komma till pågående yogakurs i  för att prova enstaka tillfälle. Kontakta mig om du önskar göra det.


Praktisk information yoga i Storvreta

Plats

Kvarterslokalen på Vintergatsvägen 53, Storvreta

Några parkeringsplatser finns bredvid lokalen. Buss 115, hållplats Vintergatsvägen.


Anmälan och betalning

Anmäl dig till: maria@mariasyogastund.se

Anmälan är bindande eftersom det är begränsat antal platser

Jag skickar ut faktura för kursen när du fått bekräftat att plats finns. Betalning önskas via bankgiro.

Förhinder och ta igen, Yoga online

Skicka ett mail  vid förhinder. Om jag blir sjuk vid något tillfälle förlänger jag terminen på samma veckodag samma tid. Missat tillfälle kan  tas igen via inspelning  på youtube eller på parallell kurs.  Du som går yogakurs hos mig får tillgång till inspelning online och kan göra yoga hemma när det passar dig. Möjlighet till att ta igen missat pass finns således att göra när du vill och flera gånger i veckan.

Inför passet

Yoga gärna i sköna kläder som känns bekväma att röra dig i

Ta med yogamatta och filt till vilan

Undvik att äta en större måltid timmarna innan passet

Sätt telefonen på ljudlös och utan vibration under passet så att vi alla får en skön ostörd yogastund

Respektera tystnaden under passet

Praktisera yogan utifrån din kropp och dina egna förutsättningar
Vänligen kom till klassen i tid så vi kan starta på utsatt tid.