Sensing Yoga 

Sensing Yoga är en mjuk och skonsam yogaform. Yogaformen baseras på rörelser som vi naturligt är ämnade att göra. Tänket i Sensing Yoga utgår från hur små barn rör sig, hur djur och naturfolk rör sig. Det mest naturliga, egentligen självklara rörelserna som egentligen finns med oss i våra kroppar redan när vi föds, men genom livet lär vi om och glömmer ofta bort det mest naturliga och självklara. Sensing Yoga är alltid på din kropps villkor och det läggs också stort fokus på det i varje klass. Att vända sin uppmärksamhet inåt och uppleva inifrån och ut, att hela tiden utföra yogan på det sätt som upplevs rätt i din kropp.


I Sensing Yogan kommer vi åt bindväven i kroppen. Genom stillasittande, trauman, inaktivitet blir vi stela i olika delar av kroppen och det gör att bindväven blir stel, torr och orörlig. Genom mjuka rörelser börjar vi återfå full funktion i vår bindväv och i vår kropp. Bindväven återfuktas, blir mjuk och följsam och kroppen börjar sakta och säkert återfå sitt naturliga rörelsemönster. Genom rörelserna får vi igång flödet i kroppen, vi kommer åt låsningar, spänningar och blockeringar och kommer sakta och säkert närmare full funktion i kroppen. Genom Sensing Yogan påverkas också vår vagusnerv som är viktig i självregleringen och i att kunna hantera stress och trauman bättre.


Yogan innehåller både mjuka flödande rörelser och mer terapeutiska rörelser som mer direkt går in på specifika delar av kroppen. När vi återtar de mer naturliga rörelsemönstret genom yogan hjälper det oss att komma tillbaka snabbare efter eventuella skador. Det hjälper till att rätta till obalanser i kroppen som uppkommit efter mycket stillasittande, monotona rörelser eller annat vi varit med om.

I Sensing Yoga finns inga krav på prestation, eller att yogan ska se ut på ett visst sätt. Du praktiserar yogan utifrån där du befinner dig just nu, i livet, för dagen i stunden. 

Upplev Sensing Yoga

Här ligger en kort introduktionsfilm om Sensing Yoga
https://youtu.be/zFBInKIT2dw

Här ligger en kortare klass i Sensing Yoga som du gärna får prova. Är du helt ny på Sensing Yoga rekommenderar jag att du tittar på introduktionsfilmen ovan innan du gör klassen.
https://youtu.be/lfS065_sIxU

Ord från deltagare:

"Sensing yogan hos Maria utgår ifrån mjuka, små rörelser som ger stor effekt. Maria guidar en på ett mycket fint sätt genom övningarna.

Den tillåtande atmosfären gör att det inte känns konstigt med vissa rörelser eller gäspningar.

Jag skulle önska att fler människor kunde lära känna yinyoga och Sensing Yoga så som den guidas av Maria.

Den bidrar till att kunna känna tacksamhet inför livet med alla våra olika förutsättningar."