Utbildningar/erfarenheter:

MediYogainstruktör 2016

Yoga vid stress och utmattning 2018

MediYogalärare 2019

Diplomerad barnyogaledare 2019

Diplomerad tonårsyogaledare 2019

Seasonal yinyogalärare, 50 h, 2020
Friskvårdsguide
Sensing Yoga-lärare, 100 h 2021-2022

Yoga Nidra-lärare, 35 h, 2022

Traumainformerad genom att ha deltagit i privatsessioner i SE, Somatic experiencing regelbundet 2018-2021. 2024 pågår även traumainformerat arbete genom SmartBodySmartMind med Irene Lyon. Jag har under ovanstående år ägnat en stor del av min tid åt det egna arbetet med mig själv för att läka trauma och få ett mer reglerat nervsystem. Jag har också lagt mycket tid på att fördjupa mina kunskaper om vad stress och trauma är, skaffat stor kunskap och förståelse för hur det påverkar kroppen och hur vi läker på djupet och får ett mer reglerat nervsystem.

Jag är sjuksköterska sedan länge och har arbetat många år inom vården.

Om mig

En av de viktigaste händelserna i mitt liv är då jag 2015 blev sjuk av utmattning. Det blev påtagligt att det var dags för mig att förändra mitt sätt att leva. Tidigt i min sjukskrivning bestämde jag mig att jag skulle göra någonting bra av det som hände. Hade jag kraft nog att köra mig själv i väggen så hade jag väl kraft nog att ta mig därifrån också.

 

Yogan blev en av de viktigaste pusselbitarna initialt i min återhämtning och läkeprocess. I yogan kunde jag släppa allt runtomkring, verkligen vara i kroppen, fullt närvarande i ögonblicket. I yogan kom jag i kontakt med någonting större och viktigare än mönstret jag hade då att vara duktig och prestera. Jag kom i kontakt med varandet. Utan prestation. Yogan, där allt på något sätt blev så självklart. Yogan som öppnade upp för nya vägar, nya möjligheter, nya sätt att se på livet. Nya sätt att se på mig själv. Jag började hitta in till mig själv. Min kärna, innanför den där fasaden som hade börjat rasa. Den där fasaden som jag inte ens hade fattat att jag gick och bar på.

 

2016 gick jag min första yogautbildning och sedan dess har det blivit flera. Tanken då var att kombinera mitt dåvarande sjuksköterskeyrke med MediYoga på något sätt. Det blev i stället så att jag sa upp mig från min sjukskötersketjänst, startade eget företag och bestämde mig för att fokusera på mitt eget företag helt. Med yogan, men också att låta företaget utvecklas bit för bit i den riktning som känns rätt så att jag kan hjälpa andra i sin resa, i sin läkeprocess. Viktigt var också att fortsätta min egen läkeprocess. Ju mer jag började återhämta mig från min utmattning så insåg jag att jag hade sådant i min ryggsäck som jag gick och bar på som behövde få komma upp till ytan för att läka fullt ut. Jag bestämde mig för att arbeta med mig själv på djupet, bli fri från vanor, beteenden, mönster och tankar som höll mig tillbaka, så jag sökte hjälp för att få professionellt stöd och vägledning i det. Jag insåg att den enda som kan läka mig är jag. Och för att kunna vara mig själv fullt ut behövde jag möta allt det som höll mig tillbaka, oavsett hur jobbigt det skulle bli, och hur mycket tid det skulle ta i anspråk. Jag har genom min egen läkeprocess sett att ju mer jag omfamnar och välkomnar helheten, även det där på insidan som upplevs väldigt jobbigt, desto rikare och helare blir livet. För livet är inte bara en massa glada stunder, det innehåller också sorg, förtvivlan, ilska och rädsla, ja hela känsloregistret. Med acceptans och välkomnande av allt får även dessa känslor möjlighet att integreras i kroppen och det blir okej att möta de med. Trauman av olika slag sätter sig ofta i kroppen om vi inte tar hand om dem. Genom att lära sig att vara mer i kroppen och våga lita på att kroppen kan ta hand om det och läka när vi skapar utrymme för det är någonting oerhört kraftfullt.

 

Det som har växt sig väldigt starkt i mig är insikten om hur mycket det faktiskt går att påverka sin egen hälsa, sitt välmående, sitt liv som helhet. Livsstilen med kost, rörelse, återhämtning, sömn, inre arbete med sig själv, sociala relationer - allt påverkar hälsan. Tankar, förhållningssätt och hur vi hanterar det vi möter påverkar också. Så de senaste åren har jag arbetat på djupet med min egen personliga utveckling, med att fördjupa mina yogakunskaper både på det personliga planet och genom att bredda mina kunskaper så att jag kan arbeta med yogan och läkning som jag brinner för. Jag har också utbildat mig till friskvårdsguide eftersom naturens läkande kraft är viktig för mig och det är något jag vill arbeta mer med.

 

Jag försöker se helheten i livet. Hur det går att skapa sin egen hälsa, bygga upp sitt eget liv och välmående som en mår bra av, att hitta balansen i livet. När vi är väl balanserade, grundade och har större kontakt med oss själva är det också lättare att skapa sitt drömliv, sin drömvardag. Tillsammans med min familj arbetar jag med leva lite enklare, lite mer närvarande, lite mer som vi vill ha det och lite mindre som ”alla andra” gör, om det nu finns nåt sånt. Jag och min familj klev ur ekorrhjulet och vandrar vår egen väg. Med yogan och den personliga utvecklingen vandrar jag min väg. Jag tror att det inte finns en rätt väg för alla, man behöver hitta sin egen stig i livet och om man väljer att gå in i en läkeprocess. Men det finns oerhört många verktyg att ta hjälp av i processen.

 

Min övertygelse är att alla, var och en av oss har det inneboende i oss att skapa vårt drömliv. Vi alla bär på en stark inre visdom som kan ta oss långt, ta oss dit vi vill. Ganska ofta bär vi på trauman, en del invanda mönster, beteenden och vanor som står lite i vägen för oss. Det yttre bruset gör också sitt till för att distrahera och hindra oss att nå vår fulla potential. Yoga och meditation är ofta en stor hjälp i att filtrera bort det där som stör, oavsett om det är något vi själva går och bär på eller om det är yttre faktorer. Genom yoga och meditation blir det oftare lättare att hitta tillbaka in till sig själv, till sitt hjärta, till sitt varför. Vad är viktigt för mig i mitt liv? Lever jag det liv jag vill leva eller finns det faktorer i mitt liv som jag vill börja arbeta med för att leva min sanning?

 

 Vill du yoga med mig eller ta del av naturens läkande kraft tillsammans i ett skogsbad? Jag är gärna med dig på din resa. Välkommen!

 

Kontakt

Skicka gärna ett meddelande via formuläret nedan. Om du kontaktat mig men inte fått svar, kolla gärna så att mitt svar inte hamnat i skräpposten, jag vet att mina mail ibland kan hamna där.
Du kanske också vill anmäla dig till mitt Nyhetsbrev så att du alltid nås av information om vad som är på gång? Marias yogastund

Storvreta

0703408468

maria@mariasyogastund.sePresenttips

Presentkort på yoga i Storvreta

Vill du ge någon du känner möjlighet att gå på yoga? Du kan köpa presentkort på yoga hos Marias yogastund. Presentkortet kan du få på valfritt belopp. Det gäller i ett år från utfärdandedatum och går att använda till yoga i Storvreta genom Marias yogastund.