Inspiration/resurser/boktips

Kanske har du hittat hit för att du utforskar din egen väg till läkning eller i att leva mer utifrån din egen sanning och mindre utifrån andras eller samhällets förväntningar, eller bara är intresserad av personlig utveckling. Varje människas väg i en sådan process är unik och ofta innebär vägen att leta sig fram och steg för steg finna de pusselbitar eller stigar som hjälper en vidare i den processen.

Min process i att läka, släppa taget om det som inte gör mig gott och våga släppa fram mer av det som är min sanning har pågått många år nu. Jag ser det som en livslång process och för mig har det blivit en livsstil eftersom jag tycker det är så oerhört spännande att utforska vilka vägar livet tar mig när jag går lite mer på djupet.

På den här sidan vill jag dela med mig av några av de böcker/resurser/inspirationskällor som varit en stor hjälp för mig på min resa. Det är långtifrån en komplett sammanställning av det som inspirerat mig, men en början med källor jag vill tipsa om, jag kommer fylla på listan ibland. Kanske finner du här något som också kan inspirera eller hjälpa dig? Har du några lästips får du jättegärna maila mig också, jag tar tacksamt emot tips på ny inspiration.

Personlig utveckling

Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma. Det här är en bok som jag läst flertalet gånger och ofta återkommer till. Är du intresserad av personlig utveckling och ännu inte har läst den så rekommenderar jag den varmt. Jag har läst andra böcker av samma författare också och suger åt mig av den visdom som författaren delar med sig av.

Leva enklare/Hållbarhet/Minimalism

Att rensa, göra mig av med överflöd och äga mindre är en viktig del för mig då jag upplever att ett överflöd av prylar tar energi från mig och tid från det jag hellre vill fylla mina dagar med. Jag tycker också en enklare livsstil går hand i hand med att leva mer hållbart vilket jag också försöker göra.

Kanske kan boken Lev enklare: Idéer för en hållbar livsstil av Giséla Linde vara något för dig som också intresseras av en detta.


Läka trauman/neuroplasticitet

Leta gärna reda på ”Irene Lyon” på Youtube om du vill veta mer om att läka trauman på djupet. Irene delar med sig av nästintill oändliga resurser i ämnet neuroplasticitet, trauma och läkning. Hon har också en hemsida ifall du föredrar att läsa istället för att lyssna på videos. Allt är på engelska. Oavsett om du är nyfiken för att du bär på ett eget bagage som du vill läka eller om du vill skaffa dig mer kunskaper av andra orsaker så kan jag verkligen tipsa om att ta del av hennes gedigna kunskaper.